Er op uit!

Camperpark Amsterdam is door zijn handige, centrale ligging een ideale uitvalsbasis om tijdens je vakantie Amsterdam te bezoeken en te ontdekken. Of trek eropuit en ontdek de mooiste plekjes die rondom Amsterdam te vinden zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos! Verken het centrum van Amsterdam, fiets over de grachten, bezoek de musea; verken de vestingstadjes Weesp en Muiden of ga naar het strand, maar kom aan het einde van de dag helemaal tot rust op ons camperpark.

De mooiste plekjes op nog geen 30 minuten fietsen of rijden!

 

Binnen een half uur kun je vanaf het camperpark de mooiste plekjes ontdekken.
Een kleine greep zie je hieronder:

 

Wil je je tickets nu kopen? Je kunt ze hier online bestellen!

 

Wandel en fiets de mooiste routes van het Gooi & Vechtstreken

Bijvoorbeeld het voetstappenpad in hilversum of de nieuw Hollandse waterlinie. Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen. Gooi & Vecht is een prachtig gebied om te wandelen, met veel bewegwijzerde routes door het bos en over de heide. Vanaf de Toeristische Overstap Punten verspreid door de regio starten vele wandelroutes, waardoor je iedere keer iets nieuws kunt ontdekken.

GOOI & VECHT PER FIETS
Fiets door de bossen van Natuurmonumenten, over uitgestrekte heidevelden in het Goois Natuurreservaat, langs historische molens en buitenplaatsen aan de Vecht of volg de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De grote diversiteit in natuur, afgewisseld door monumentale bouwwerken en romantische tuinen is wat Gooi & Vecht zo bijzonder maakt. Ervaar het zelf en laat je verrassen.

Bezoek de historische vestingstadjes Weesp en Muiden en natuurlijk het Muiderslot in Muiderberg

Slenter door historische straatjes van vesting-havenstad Muiden en geniet op een terrasje van de prachtige schepen die de imposante zeesluis binnenvaren. Leer meer over het ontstaan en de geschiedenis van Muiden in het bezoekerscentrum in het Muizenfort. En bezoek Pampus. Op het eiland valt behalve de indrukwekkende locatie nog veel meer te verkennen zoals Het geheime Wapen van Amsterdam (de attractie met de luchtballon), Het Verhaal van Pampus (de looproute langs multi-media met verhalen over de geschiedenis van het eiland) en natuurlijk het ongerepte deel van het fort waarin je naar hartenlust kunt ronddwalen. In de buitenste ring wordt zelfs beweerd dat je een geest kunt vinden.

Bezoek de historische vissersdorpen Volendam en Monnickendam aan het Markermeer

Ouderwetse dorpjes bestaan niet meer? In de regio vind je er genoeg. Wandel door de kleine straatjes, hap een harinkje en vaar langs de verschillende vissersdorpjes.

Ga een dagje naar het strand op Zandvoort of Bloemendaal aan Zee en struin door de duinen

Wandel op het strand en neem een duik in de bruisende zee, of verken de duinen op de fiets. Tijdens je fietstocht kom je ook de verschillende bunkers tegen die hier in het duingebied te vinden zijn. Langs de route vind je ook diverse plekken om even af te stappen voor een kleine picknick. In het duingebied staan ook diverse mooie gebouwen zoals bijvoorbeeld op het landgoed Duin & Kruidberg. Je kunt even neerstrijken op het terras en je even een kasteelheer wanen.

Laat je varen in Weesp of huur een zeilboot en verken de loosdrechtse plassen

De Vuurlinie (VL) is een varend informatiehuis en laat Weespers en niet-Weespers genieten van onze Weesper trots ‘de Vecht’. Omdat het zo leuk is om Weesp vanaf het water te bekijken kun je mee met de rondvaart. Of huur een zeilboot of een sloep bij een van de vele jachthavens rondom de loosdrechtse plassen en de spiegelplas. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij Ottenhome.nl

Ontdek de leukste stadstrandjes van Amsterdam

Vlakbij het camperpark vind je één van de populairste stadsstranden van Amsterdam. Hier kun je heerlijk bijkomen in de zon. Je kunt heerlijk een verfrissende duik nemen in de Gaasperplas. Maar ook op andere plekken in de stad kun je bijkomen met je voeten in het zand. Op het dak van het museum Nemo vind je bijvoorbeeld een mooi strandje. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Amsterdam. Of ga met de metro naar Strand Zuid, een stadsstrand met hangmatten, loungebanken en een plek waar dj’s geregeld optreden.

Openluchttheater in het Amsterdamse Bos

Op een zwoele zomeravond vind je geen mooier theater dan het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Ruisende bossen, invallende duisternis en ploppende kurken (tijdens de voorstelling mag je je eigen drankjes meenemen) zorgen voor een onvervalste midsummer night sfeer.

Bezoek de traditionele Hollandse molens

Vroeger voorzagen de molens van de Zaanstreek een groot deel van ‘Europa’ van mosterd, rijst en snuiftabak. De eindeloze rijen molens trokken – toen al – veel nieuwsgierige bezoekers, onder wie de beroemde schilder Monet, die de Zaanse skyline op verschillende doeken vereeuwigde. Nog altijd is de Zaanse Schans een ‘must see’. Op de Zaanse Schans ga je even terug in de tijd. De tijd van molens, traditionele houten huisjes, kaas- en klompenmakerijen. Een bijzonder stukje Nederland, vlakbij ons camperpark.

Tip: scootertocht langs de molens van de Zaanse Schans: Scooter experience voert je over slingerende landweggetjes door ongerepte natuur en door oude dorpjes waarbij je het gevoel krijgt 100 jaar terug te gaan in de tijd. Natuurlijk kom je ook langs diverse Hollandse molens bij de Zaanse Schans. Met de wind in je haren en 50 pk onder je zitvlak scheur je langs de Hollandse molens. Let’s ride!

Kanotocht langs Oud-Hollandse dorpjes

Met een gids stap je in een Canadese kano en vaar je door een netwerk van slootjes, ondiepe meertjes en vennetjes. Je passeert ook schilderachtige oud-hollandse dorpjes die bijna een vooroorlogs beeld oproepen. Een gids vertelt je uitgebreid over de geschiedenis van het 17e eeuwse gebied. En na een picknick met streekeigen producten op het trilveen lijkt de stad verder weg dan ooit.

Geniet van het Gaasperpark, ons eigen stukje natuur

Pal naast de ingang van het camperpark vind je het prachtige Gaasperpark. Het park rondom het camperpark is ooit aangelegd voor de Amsterdamse Floriade, een tijdelijke bloemententoonstelling. Het park is een prachtig stalenkaart van Hollandse landschapstypen: grasvelden met een Friese molen, duinen, lanen met knotwilgen, slootjes, hei. Je kunt hier heerlijk wandelen, paardrijden, windsurfen, zeilen, kanoën picknicken én relaxen.

Heerlijk spetteren met de kinderen
Voor de kleintjes is er in het Gaasperpark een waterspeelplaats. Zoef met een kabelbaan over het water, bouw je eigen sluisjescomplex, spetter in de modder of trotseer de waterval!

Pampus, forteiland met historie

Het mooie forteiland Pampus heeft een rijke historie. Het werd in de negentiende eeuw aangelegd om de stad Amsterdam te beschermen tegen eventuele aanvallen vanaf de Zuiderzee. Je kunt er dwalen, wandelen door de gangen van het fort en genieten van het uitzicht. De opstapplaats voor de boot is bij het Muiderslot, een eeuwenoud kasteel dat een belangrijke plek inneemt in de vaderlandse geschiedenis. In de zomer vinden hier toernooien plaats, met jonkvrouwen en ridders. Pampus is vanaf Camperpark Amsterdam goed te bereiken per (huur)fiets, het openbaar vervoer of met de auto.

Bezoek de forten van de Hollandse Waterlinie

Vlakbij Camperpark Amsterdam begint de historische Hollandse Waterlinie. De Hollandse Waterlinie beschermde eeuwenlang de rijkdommen van de stad Amsterdam tegen vijanden, plunderaars en ander gespuis. De Waterlinie bestaat uit meer dan 50 grotere en kleinere forten, kastelen (en kasteeltjes) en vestingstadjes. Je kunt de Waterlinie bekijken per auto, fiets, of misschien het leukst, per kano.

Tip: geen eigen fiets mee? Op Camperpark Amsterdam kun je goedkoop fietsen huren, per uur, per dag of per week.

De Hollandse bloemen van de Keukenhof

Van over de hele wereld komen toeristen naar de Keukenhof om de prachtig bloeiende krokussen, narcissen, en lelies te zien. Natuurlijk is ook onze nationale trots, de tulp, te bewonderen. De Keukenhof is echter veel meer dan een bonte verzameling bloemen. Je kunt hier varen met een fluisterbootje door de bollenvelden of de vele klederdracht-festivals meemaken met live muziek. Voor de kinderen zijn spannende speurtochten uitgezet.

Contact
De omgeving ontdekken? Wij helpen je op weg!

 

Bij de receptie vind je veel folders met informatie over uitjes en attracties.
Kom gerust langs! Wij geven je graag advies over alle mogelijke uitstapjes in de buurt!

 

Wil je je tickets nu kopen? Je kunt ze hier online bestellen!